tisdag 1 juli 2008

Åkerbärsparfait

4-6 pers

2-3 dl frysta åkerbär
1 dl vatten
½ dl socker
4 äggulor
3 dl vispgrädde
2-3 msk åkerbärslikör
2 tsk vaniljsocker


Koka upp vatten och socker.

Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockerlagen under vispning. Sjud blandningen på svag värme två till tre minuter.

Häll tillbaka blandningen i skålen och vispa tills smeten är kall. Rör ner bären i krämen.

Vispa grädden till hårt skum och rör ner den i äggblandningen tillsammans med vaniljsockret och likören.

Fyll blandningen i en form och täck med folie. Ställ formen i frysen två till tre timmar. Låt parfaiten sedan stå 30-40 minuter i kylskåpet innan den serveras. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp parfaiten på serveringsfat. Garnera med bär.

Inga kommentarer: