4-6 pers
2-3 dl frysta åkerbär
1 dl vatten
½ dl socker
4 äggulor
3 dl vispgrädde
2-3 msk åkerbärslikör
2 tsk vaniljsocker
Koka upp vatten och socker.
Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockerlagen under vispning. Sjud blandningen på svag värme två till tre minuter.
Häll tillbaka blandningen i skålen och vispa tills smeten är kall. Rör ner bären i krämen.
Vispa grädden till hårt skum och rör ner den i äggblandningen tillsammans med vaniljsockret och likören.
Fyll blandningen i en form och täck med folie. Ställ formen i frysen två till tre timmar. Låt parfaiten sedan stå 30-40 minuter i kylskåpet innan den serveras. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp parfaiten på serveringsfat. Garnera med bär.
tisdag 1 juli 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar