4 pers
½ liter åkerbär
2 msk saft, sirap eller likör
2 ägg
1 ¼ dl socker
1 äggvita
1 dl vispgrädde
1 tsk majsenamjöl
Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Rör ner bären, saften och majsenamjölet i blandningen och koka upp under omrörning. Låt det kallna under fortsatt omrörning.
Vispa grädde och äggvita var för sig till hårt skum. Blanda i grädde och äggvita växelvis i smeten. Tejpa fast ca fem centimeter breda smörpappersremsor på små portionsformar så att de bildar en förlängning av formen.
Häll i moussen så att det går en bit upp på kragen. Ställ formarna i kylskåpet i ca åtta timmar. Ta bort pappersremsan när moussen skall serveras.
tisdag 1 juli 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar