tisdag 1 juli 2008

Barvarois aux framboises arctiques

5 dl röd mjölk
2 dl socker
5 äggulor
10 gelatinblad
4 dl mosade åkerbär (6–7 dl omosade bär)
5 dl vispgrädde
3 tsk åkerbärslikör


Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, krama ur dem och smält dem i lite av de mosade bären i en kastrull på spisen.

Häll mjölken, sockret och äggulorna i en annan kastrull och låt tjockna i vattenbad under ständig vispning. Passa noga – rätt vad det är är smeten tjock.

Dra kastrullen från värmen och tillsätt gelatin- och bärmoset under vispning. Tillsätt resten av de mosade bären och vispa det hela kallt. Det går fortast om du sätter ka- strullen i kallt vatten i diskhon eller i en stor bunke.

Tillsätt slutligen försiktigt den vispade grädden och likören. Spola en form med kallt vatten och häll krämen i den. Ställ den i kylskåp att stelna. Stjälp upp den vid serveringen och garnera med färska åkerbär.

Receptet kommer från DN

Inga kommentarer: